www.zeroshell.org Forum Index www.zeroshell.org
Linux Distribution for server and embedded devices
 
 SearchSearch  RegisterRegister  UsergroupsUsergroups 
 ProfileProfile  Log inLog in  Log in to check your private messagesPrivate Message 

Samba on 3.0 not working after reboot

 
Post new topic   Reply to topic    www.zeroshell.org Forum Index -> ZeroShell
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ixalthim



Joined: 20 May 2013
Posts: 16

PostPosted: Tue Jan 07, 2014 10:08 pm    Post subject: Samba on 3.0 not working after reboot Reply with quote

So I have installed ZeroShell to my HDD using one of the many tutorials out there...

I then installed the Samba packages located here:

http://www.zeroshell.net/forum/viewtopic.php?p=14632

It works great until I restart Zeroshell, at which point it's almost like it wasn't installed (IE: /etc/smb.conf is no longer there, and service samba start says files are also missing).

Is this just a case of zeroshell version 3 not being compatible?
Back to top
View user's profile Send private message
staifan13



Joined: 09 Apr 2010
Posts: 23
Location: France

PostPosted: Wed Feb 12, 2014 7:56 am    Post subject: Reply with quote

I have the same problem since i have installed 3.0 on my hard disk with the package manager ...

Quote:

root@zeroshell Database> service samba start
/sbin/service: line 6: /etc/rc.d/init.d/samba: No such file or directory
/sbin/service: line 6: exec: /etc/rc.d/init.d/samba: cannot execute: No such file or directory
root@zeroshell Database>


Does anyone know how to turn around the problem ?

mean while I just reinstall samba like this after a reboot :

Quote:
rm -rf /Database/opt/LICENSES
rm -rf /Database/opt/x.x
rm -f /Database/opt/updater
cd /Database
wget http://www.open-link.it/zeroshell/SMBXX_beta2.tar.bz2
tar xjvf SMBXX_beta2.tar.bz2
cd SMBXX_beta2
./install.sh


Stéphan
Back to top
View user's profile Send private message
latimeria



Joined: 30 Jun 2009
Posts: 4

PostPosted: Wed Apr 02, 2014 8:43 am    Post subject: Reply with quote

Hi,
we were discussing the same in the italian forum
http://zeroshell.net/forum/viewtopic.php?t=3764

I have entered this in the post-boot and now works; hope this helps

# Startup Script
ln -sf /Database/opt/x.x/packages/etc/smb.conf /etc/smb.conf
echo /Database/opt/x.x/packages/lib >> /etc/ld.so.conf
ldconfig
#service samba start
/Database/opt/x.x/packages/sbin/smbd -D -s /Database/opt/x.x/packages/etc/smb.conf
/Database/opt/x.x/packages/sbin/nmbd -D -s /Database/opt/x.x/packages/etc/smb.conf
Back to top
View user's profile Send private message
staifan13



Joined: 09 Apr 2010
Posts: 23
Location: France

PostPosted: Wed Apr 02, 2014 5:13 pm    Post subject: Reply with quote

Hey !
I tested it and it works well Very Happy
Thank you for it because I don't watch the Italian forum because I don't understand it ...
without your response I had never seen .
thank you again and survive Zeroshell !
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.zeroshell.org Forum Index -> ZeroShell All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group