www.zeroshell.org Forum Index www.zeroshell.org
Linux Distribution for server and embedded devices
 
 SearchSearch  RegisterRegister  UsergroupsUsergroups 
 ProfileProfile  Log inLog in  Log in to check your private messagesPrivate Message 

Huawei E303 3G modem not recognized

 
Post new topic   Reply to topic    www.zeroshell.org Forum Index -> ZeroShell
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ZagZig



Joined: 25 Jun 2014
Posts: 3

PostPosted: Fri Jul 04, 2014 1:13 pm    Post subject: Huawei E303 3G modem not recognized Reply with quote

Hi.
I'm having trouble getting the above 3G modem working in ZS version 3.0.
Basically when adding a new 3g modem it's simply not detected.

I've read some of the other 3g threads but not found anything that works yet. I am running ZS as a VM on Windows 7.

The USB device ID as reported by lsusb, is correct for modem mode as far as I know.
Bus 001 Device 010: ID 12d1:14dc Huawei Technologies Co., Ltd.

This is how it appears on a Ubuntu VM and also on my Raspberry Pi and internet access through it works fine.

Ifconfig doesn't show anything it could be either.

Any thoughts? Anyone used this particular 3g usb modem?

I should get a chance to try it on another machine in next few days. (Another laptop running ZS live from DVD.) And when I get hold of one, another USB dongle.

Thanks for any tips.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.zeroshell.org Forum Index -> ZeroShell All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group