www.zeroshell.org Forum Index www.zeroshell.org
Linux Distribution for server and embedded devices
 
 SearchSearch  RegisterRegister  UsergroupsUsergroups 
 ProfileProfile  Log inLog in  Log in to check your private messagesPrivate Message 

simgle interface or not ?

 
Post new topic   Reply to topic    www.zeroshell.org Forum Index -> ZeroShell
View previous topic :: View next topic  
Author Message
lester



Joined: 12 Aug 2014
Posts: 2

PostPosted: Tue Aug 12, 2014 8:02 am    Post subject: simgle interface or not ? Reply with quote

Hi,

I am a new user on Zeroshell and i have a question for my project

Project: ISP migration
I need, temporary, to route some users to ISP1 and all other to ISP2
the users traffic come from my Backbone.
The backbone, ISP1 and ISP2 are on the same network.

Does i need 2 or more network interfaces, or just one ?
such as:
We have 4000 users
ISP1 is 1Gb
ISP2 is 1Gb

If 2 or more, do i need to put another ip address on second and or third interfaces ?
Back to top
View user's profile Send private message
von_Schlieffen



Joined: 28 May 2013
Posts: 50

PostPosted: Fri Aug 15, 2014 8:05 am    Post subject: Reply with quote

What's the criterion to route one group of users to the first IPS and other to the second ?
Back to top
View user's profile Send private message
lester



Joined: 12 Aug 2014
Posts: 2

PostPosted: Fri Aug 15, 2014 8:15 pm    Post subject: Reply with quote

the criterion for special users needed to use ISP1 is host source ip

i have try this with NetBalancer rules:
    1 * * MARK all opt -- in * out * 192.168.1.25 -> 0.0.0.0/0 MARK set 0x65 192.168.1.254
    2 * * MARK all opt -- in * out * 192.168.1.0/24 -> 0.0.0.0/0 MARK set 0x64 192.168.1.1


I seem it's to be ok, but all traffic pass only into one interface.
I think because is the same network.
if i use only one interface, i'm scared of congestion with high bandwidth utilisation.

how to use interface gateway on the same subnet ?
Back to top
View user's profile Send private message
von_Schlieffen



Joined: 28 May 2013
Posts: 50

PostPosted: Sun Aug 17, 2014 9:32 am    Post subject: Reply with quote

And the mode is set to "load balancing" or "Failover" ?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.zeroshell.org Forum Index -> ZeroShell All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group