www.zeroshell.org Forum Index www.zeroshell.org
Linux Distribution for server and embedded devices
 
 SearchSearch  RegisterRegister  UsergroupsUsergroups 
 ProfileProfile  Log inLog in  Log in to check your private messagesPrivate Message 

connecting to PPOE server

 
Post new topic   Reply to topic    www.zeroshell.org Forum Index -> ZeroShell
View previous topic :: View next topic  
Author Message
mixahlos



Joined: 18 Jun 2011
Posts: 13

PostPosted: Sun Apr 26, 2015 8:56 pm    Post subject: connecting to PPOE server Reply with quote

Hi,

I have 3 PPOE connections on VDSL lines,
2 days ago I bought 2 modems / routers Draytek Vigor 130.
I setup the bridge in the modem, and when the modem connects in VDSL the PPP Interface cannot connect and the status is "connecting to PPPOE server"

Quote:
23:37:18 pppd 2.4.3 started by root, uid 0
23:37:18 Using interface ppp0
23:37:18 Connect: ppp0 <--> /dev/pts/1
23:37:49 LCP: timeout sending Config-Requests
23:37:49 Connection terminated.
23:37:49 Using interface ppp0
23:37:49 Connect: ppp0 <--> /dev/pts/2
23:37:54 tcflush failed: Bad file descriptor
23:37:54 Exit.


When the modem connects in ADSL mode the PPPOE connection is up Again.

Thank you
Back to top
View user's profile Send private message
mixahlos



Joined: 18 Jun 2011
Posts: 13

PostPosted: Mon Apr 27, 2015 2:25 pm    Post subject: SOLVED Reply with quote

Ok, problem solved
In the vigor 130 is needed to enable "VLAN Tag insertion (VDSL2)"
and enter a value (this depends on ISP) in "Tag value"
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.zeroshell.org Forum Index -> ZeroShell All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group