www.zeroshell.org Forum Index www.zeroshell.org
Linux Distribution for server and embedded devices
 
 SearchSearch  RegisterRegister  UsergroupsUsergroups 
 ProfileProfile  Log inLog in  Log in to check your private messagesPrivate Message 

ath10k missing file

 
Post new topic   Reply to topic    www.zeroshell.org Forum Index -> Signal a BUG
View previous topic :: View next topic  
Author Message
iulyb



Joined: 02 Jun 2016
Posts: 105

PostPosted: Wed Oct 19, 2016 1:13 am    Post subject: ath10k missing file Reply with quote

Code:
6.654706] igb 0000:04:00.0: Using MSI-X interrupts. 4 rx queue(s), 4 tx queue(s)
[    6.676166] ath10k_pci 0000:05:00.0: pci irq msi interrupts 1 irq_mode 0 reset_mode 0
[    6.820742] ath10k_pci 0000:05:00.0: Direct firmware load for ath10k/cal-pci-0000:05:00.0.bin failed with error -2
[    6.821101] ath10k_pci 0000:05:00.0: Direct firmware load for ath10k/QCA988X/hw2.0/firmware-5.bin failed with error -2
[    6.821117] ath10k_pci 0000:05:00.0: could not fetch firmware file 'ath10k/QCA988X/hw2.0/firmware-5.bin': -2
[    6.877074] ath10k_pci 0000:05:00.0: Direct firmware load for ath10k/QCA988X/hw2.0/board-2.bin failed with error -2
[    6.877165] ath10k_pci 0000:05:00.0: Direct firmware load for ath10k/QCA988X/hw2.0/board.bin failed with error -2
[    6.877176] ath10k_pci 0000:05:00.0: failed to fetch board data
[    6.877210] ath10k_pci 0000:05:00.0: failed to fetch board file: -2
[    6.877273] ath10k_pci 0000:05:00.0: could not probe fw (-2)


This missing file s however here
http://git.kernel.org/cgit/linux/kernel/git/firmware/linux-firmware.git/tree/ath10k/QCA988X/hw2.0

uname -a
Linux zs.home 4.4.13-ZS #1 SMP Mon Jun 20

It seems that the new kernel was compiled with a firmware that was not included in distro.

Update 1: Did more testing and it seems that kernel 4.4.9 has the same issue and kernel 4.1.15 is missing a different file:
Code:
[    6.550481] ath10k_pci 0000:05:00.0: could not fetch board data 'ath10k/QCA988X/hw2.0/board.bin' (-2)
[    6.550546] ath10k_pci 0000:05:00.0: Direct firmware load for ath10k/QCA988X/hw2.0/firmware-3.bin failed with error -2
[    6.550555] ath10k_pci 0000:05:00.0: could not fetch firmware file 'ath10k/QCA988X/hw2.0/firmware-3.bin': -2
[    6.550631] ath10k_pci 0000:05:00.0: Direct firmware load for ath10k/QCA988X/hw2.0/firmware-2.bin failed with error -2
[    6.550639] ath10k_pci 0000:05:00.0: could not fetch firmware file 'ath10k/QCA988X/hw2.0/firmware-2.bin': -2


Update 2: Turns out that the missing file is board.bin. Added that file, applied my own patch for 5G and now I can see the card but just only as a client. Setup works but cannot start the card.
Update 3: Figured out all missing bits and pieces and described a how to here: http://www.zeroshell.org/forum/viewtopic.php?t=7143
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.zeroshell.org Forum Index -> Signal a BUG All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group