www.zeroshell.org Forum Index www.zeroshell.org
Linux Distribution for server and embedded devices
 
 SearchSearch  RegisterRegister  UsergroupsUsergroups 
 ProfileProfile  Log inLog in  Log in to check your private messagesPrivate Message 

ZS not forwarding IP address problem

 
Post new topic   Reply to topic    www.zeroshell.org Forum Index -> ZeroShell
View previous topic :: View next topic  
Author Message
domu



Joined: 15 Mar 2012
Posts: 13

PostPosted: Mon Jul 24, 2017 7:09 pm    Post subject: ZS not forwarding IP address problem Reply with quote

I can't figure out how to set up ZS to forward original IP address.

For example, I have Asterisk server behind ZS. There are some
hacking attempts coming from outside, but in logs offending IP
address is always address of our ZS gateway.

Similar situation with L2L VPN, rsync mirroring server allows to
connect one particular IP from the subnet at our another branch,
but again, it fails because server receives ZS IP instead.

When using other routers (RV082) everything works as expected
out of the box.

What am I missing ?
Back to top
View user's profile Send private message
domu



Joined: 15 Mar 2012
Posts: 13

PostPosted: Sat Jul 29, 2017 2:58 am    Post subject: Reply with quote

Anybody, please ?
Back to top
View user's profile Send private message
reaperz



Joined: 13 Apr 2012
Posts: 94

PostPosted: Mon Jul 31, 2017 8:32 am    Post subject: Reply with quote

I am also using ZS for L2L VPN and I don't have such problems.

Are you by chance using wrong-way NAT?

Go to "Router -> NAT" in menu

Under "NAT Enabled Interfaces" there should only be one interface - that is your external (WAN) interface, that has external IP-address from your ISP. No other interfaces should be under right tab!
Back to top
View user's profile Send private message
domu



Joined: 15 Mar 2012
Posts: 13

PostPosted: Mon Jul 31, 2017 5:26 pm    Post subject: Reply with quote

Thank you for your answer.

In the router section there are selected three PPPoE. as we utilize
Network Balancer feature of ZS router, so I guess that should not
cause that kind of problem. Especially that RV081 had similar
feature, and never experienced such issue.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.zeroshell.org Forum Index -> ZeroShell All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group