www.zeroshell.org Forum Index www.zeroshell.org
Linux Distribution for server and embedded devices
 
 SearchSearch  RegisterRegister  UsergroupsUsergroups 
 ProfileProfile  Log inLog in  Log in to check your private messagesPrivate Message 

dhcpd server already running

 
Post new topic   Reply to topic    www.zeroshell.org Forum Index -> ZeroShell
View previous topic :: View next topic  
Author Message
tgunr



Joined: 06 Sep 2009
Posts: 10

PostPosted: Sat Jan 16, 2010 9:37 pm    Post subject: dhcpd server already running Reply with quote

I am receiving a message in the dhcp log "There's already a DHCP server running.". I have 2 interfaces ETH0 = WAN and ZS is serving up DHCP just fine but on ETH01 my LAN side there are no replies to DHCP requests.

Sniffing the LAN, there is no other DHCP server running so why am I getting this error?. I am running a plain jane ZS configuration and my alternate ZS running as a virtual server runs dhcp just fine on both interfaces.

I have been poking around on the net for hours, trying all sorts of things. Checking the pid file, conf file etc.

My conf file is at: http://paste.lisp.org/display/93513

Can anyone provide more clues?
_________________
tgunr
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger
tgunr



Joined: 06 Sep 2009
Posts: 10

PostPosted: Sun Jan 17, 2010 11:28 pm    Post subject: Reply with quote

For those who stumble across a similar problem. I finally went and hooked my LAN on my ZS computer directly to my MacPro for testing. Turned off the dhcp server on ZS and turned it back on and it started serving IP to my Mac. Plugged it back into the LAN switch and everything is working. I have no idea what fixed it other than a stale cache somewhere.

BTW, on ZS the DHCP log still says another DHCP server is running but it is handing out IP regardless.
_________________
tgunr
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger
jt



Joined: 26 Oct 2008
Posts: 15

PostPosted: Mon Jan 18, 2010 9:26 pm    Post subject: Reply with quote

My zeroshell dhcp log always shows that message, too. But it works correctly.
16:24:35 Sending on Socket/fallback/fallback-net
16:24:35 There's already a DHCP server running.
Back to top
View user's profile Send private message
ppalias



Joined: 17 Dec 2008
Posts: 1151
Location: Athens, Greece

PostPosted: Tue Jan 19, 2010 7:37 am    Post subject: Reply with quote

This could be dangerous, since if another dhcp server is active a client might get the IP/mask/GW from the wrong one and not be able to access the net.
Back to top
View user's profile Send private message Yahoo Messenger MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.zeroshell.org Forum Index -> ZeroShell All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group