www.zeroshell.org Forum Index www.zeroshell.org
Linux Distribution for server and embedded devices
 
 SearchSearch  RegisterRegister  UsergroupsUsergroups 
 ProfileProfile  Log inLog in  Log in to check your private messagesPrivate Message 

Problem with Huawei E355 - not detected

 
Post new topic   Reply to topic    www.zeroshell.org Forum Index -> ZeroShell
View previous topic :: View next topic  
Author Message
patrick_s



Joined: 14 May 2013
Posts: 1

PostPosted: Tue May 14, 2013 6:34 am    Post subject: Problem with Huawei E355 - not detected Reply with quote

Hello everyone!

I'm new to this forum so if I post in the wrong place or anything please correct me.


I have a problem with a Huawei E355, Zeroshell does not detect the modem it in the web GUI.

I read about usb_modeswitch and I have tried with the following:

usb_modeswitch -v 0x12d1 -p 0x1c1e -V 0x12d1 -P 0x1506 -M "55534243123456780000000000000011062000000100000000000000000000" -n 1 -m 0x01

This is the result:

Looking for target devices ...
No devices in target mode or class found
Looking for default devices ...
found matching product ID
adding device
Found device in default mode, class or configuration (1)
Accessing device 008 on bus 002 ...
Getting the current device configuration ...
OK, got current device configuration (1)
Using first interface: 0x00
Using endpoints 0x01 (out) and 0x81 (in)
Not a storage device, skipping SCSI inquiry

USB description data (for identification)
-------------------------
Manufacturer: HUAWEI
Product: HUAWEI Mobile
Serial No.: not provided
-------------------------
Looking for active driver ...
No driver found. Either detached before or never attached
Setting up communication with interface 0
Using endpoint 0x01 for message sending ...
Trying to send message 1 to endpoint 0x01 ...
OK, message successfully sent
Reading the response to message 1 (CSW) ...
Response reading got error -110
Device is gone, skipping any further commands
-> Run lsusb to note any changes. Bye.


Result from lsusb:
root@zeroshell root> lsusb
Bus 001 Device 002: ID 0e0f:0003 VMware, Inc. Virtual Mouse
Bus 001 Device 003: ID 0e0f:0002 VMware, Inc. Virtual USB Hub
Bus 002 Device 008: ID 12d1:1c1e Huawei Technologies Co., Ltd.
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
root@zeroshell root>

As I understand it the product id 1c1e is still the same. The modem is also not visible in the web GUI.


Any help would be greatly appreciated!!!!



Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.zeroshell.org Forum Index -> ZeroShell All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group