www.zeroshell.org Forum Index www.zeroshell.org
Linux Distribution for server and embedded devices
 
 SearchSearch  RegisterRegister  UsergroupsUsergroups 
 ProfileProfile  Log inLog in  Log in to check your private messagesPrivate Message 

Net Balancing and Fail over- Reg

 
Post new topic   Reply to topic    www.zeroshell.org Forum Index -> ZeroShell
View previous topic :: View next topic  
Author Message
gopalakrishnank



Joined: 03 Jan 2014
Posts: 17

PostPosted: Fri Jan 03, 2014 10:40 am    Post subject: Net Balancing and Fail over- Reg Reply with quote

Dear Sir,

I am Newbie to ZEROSHELL.

I successfully Installed ZEROSHELL.

I have two internet Connection. I want to Netbalancing and Failover both internet connection.

I tried as much as possible with multiple online tutorials. but i cant get.

I have NIC in my computer,

ETH01 for Intra LAN.

ETH00 for First WAN(Internet) Connection.

ETH02 for Second Internet Connection

In Setup->Network Tab I have configure Local IP to ETH01

ETH00 as First Internet Connection Router IP.

ETH02 as Second Internet Connection Router IP.

In Netbalancer->Netbalancer tab,
I have configured both internet connections gateway IP addresses respectively.

And in Router->NAT Tab,

I have set ETH00,ETH02 as NAT Enabled.


Then in client i have set DNS IP address as ZERSHELL(ETH01) IP Address and Gateway IP address also same IP Address.

But still client dont have access to Internet connection.


Please Help me...

Waiting for your solution..

Thanking You Sir,
Back to top
View user's profile Send private message
DrmCa



Joined: 12 Apr 2011
Posts: 193

PostPosted: Fri Jan 03, 2014 4:23 pm    Post subject: Reply with quote

How do you connect to the ISP?

I have similar setup and it's working for Internet access, except that there is no load balancing. You can see my setup in the thread http://www.zeroshell.org/forum/viewtopic.php?t=4216

I have eth0 LAN and eth1/eth2 WAN.
eth0 is assigned a private block IP address.
eth1/eth2 have ppp0 and ppp1 connections on them. In my case both have fixed IP provided by the ISP, but it worked when previously I was on dynamic IP addresses.
I did not have to assign gateway. It just worked as soon as ppp connections were up.
Back to top
View user's profile Send private message
gopalakrishnank



Joined: 03 Jan 2014
Posts: 17

PostPosted: Tue Jan 07, 2014 3:49 am    Post subject: Reply with quote

Dear DrmCa,

Thanks for Your reply...

I have one lease line internet connection.It is connected to ETH02.

Another PPPoE Connection. It is Connected to ETH01.

ETH00 Connected to LAN Switch.

I want to load balance both internet connection.

how can i configure .. please help me.

Waiting for your solution..

Thanking You Sir,
Back to top
View user's profile Send private message
DrmCa



Joined: 12 Apr 2011
Posts: 193

PostPosted: Thu Jan 09, 2014 12:58 am    Post subject: Reply with quote

Let's start with pppoe. Is the connection coming up? Once it is up, can you ping provider?
Back to top
View user's profile Send private message
gopalakrishnank



Joined: 03 Jan 2014
Posts: 17

PostPosted: Fri May 16, 2014 5:37 am    Post subject: Reply with quote

Yes sir, Both connection in Up Status. and also i can ping both ip address
Back to top
View user's profile Send private message
DrmCa



Joined: 12 Apr 2011
Posts: 193

PostPosted: Fri May 16, 2014 2:50 pm    Post subject: Reply with quote

Did you enable both ppp connections in load balancer and configure failover?

At this point you can try downloading large files and see if your total d/l speed will be close to the sum of each connection speeds. LB on ZS will kick in only when multiple simultaneous connections are being made.

For me it does not work every time. Sometimes several d/l segments have to be started, other times files have to reside on the different servers. The only technology that always gets LB is torrent with many simultaneous connections.
Back to top
View user's profile Send private message
redfive



Joined: 27 Aug 2009
Posts: 232

PostPosted: Fri May 16, 2014 6:11 pm    Post subject: Reply with quote

Did you configure, in Network>>Dns>>Forwarders, the DNS servers ? Domain "ANY" , servers (eg.) 208.67.220.220,208.67.222.222 or 8.8.8.8,8.8.4.4 , or any dns server which you prefer ?
Regards
Back to top
View user's profile Send private message
gopalakrishnank



Joined: 03 Jan 2014
Posts: 17

PostPosted: Mon May 19, 2014 12:11 pm    Post subject: Reply with quote

i didnt do anything lie that. please help me with full process
Back to top
View user's profile Send private message
DrmCa



Joined: 12 Apr 2011
Posts: 193

PostPosted: Tue May 20, 2014 4:43 pm    Post subject: Reply with quote

Try to replicate this: http://www.zeroshell.org/load-balancing-failover/
Back to top
View user's profile Send private message
gopalakrishnank



Joined: 03 Jan 2014
Posts: 17

PostPosted: Thu May 22, 2014 4:33 am    Post subject: Reply with quote

Thanks all your replies. i got load balancing through zeroshell. now i trying for restrict internet for particular IP address how can i achieve this please help me
Back to top
View user's profile Send private message
DrmCa



Joined: 12 Apr 2011
Posts: 193

PostPosted: Thu May 22, 2014 1:40 pm    Post subject: Reply with quote

Try reading the manuals on this web site before asking textbook questions.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    www.zeroshell.org Forum Index -> ZeroShell All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group